Maak het niet 'zwaarder' dan het is

30-06-2019

Het is heerlijk weer, ik geniet van mijn nieuwe huis en mooie tuin. De kinderen spelen in het zwembad en na het zwemmen fietsen we naar een leuk evenement.

Deze momenten zijn heerlijk!

De 'wereld' om ons heen heeft al 'commentaar' op dit soort situaties! Ze geven aan ' wat praten ze hard en je moet ze best vaak coachen ook al zijn ze al bijna 8 en 9 jaar oud. Ik wil niet meer luisteren naar de 'wereld' en hun eisen pakket.  Ik wil gewoon rustig genieten van mijn gezin, mijn huis mijn tuin en de dieren. 

Voor mijn gevoel ben ik constant in 'gevecht' met de mensen om mij heen. Hun commentaar 'zoals het zal moeten zijn' hun goed bedoelde adviezen, hun blikken . 

Na een lang proces ben ik bezig om alles wat als 'normaal' wordt bestempeld over boord te gooien. Ik lees geen dikke boeken; 'hoe moet ik opvoeden zoals tante Truus dat deed, of wees de vliegende pedagoog in de opvoeding & creĆ«er super kids ! 

Ik observeer & vraag raad als ik ergens niet uit kom bij de groep die het echt begrijpt en weet!

De 'ervaringsdeskundige' !

Natuurlijk laat ik een 'pedagoog' toe in ons leven of een doorgewinterde psycholoog (die niet weten hoe het echt is) Hun kennis komt zeker van pas, ik haal eruit wat handig is voor mijn kinderen ! Vaak verlopen die contacten prima, en kost het mij niet zoveel energie. 

Maar de grootse groep de mensen op straat, winkels, schoolplein die lijken mijn 'positieve' energie om gewoon te genieten van mijn gezin op te zuigen als naar honing zoekende bijen! 

Nu ben ik na jaren van onderzoeken, scholen, zoeken, toe aan de volgende fase

EMDR & een brede rug kweken zodat mijn energie niet meer opgezogen wordt door de mensen om mij heen, die wel de boeken van Truus lezen!

Maak het niet zwaarder dan het is .. en LAAT mij en mijn gezin!