De Leider

31-08-2019

oktober 2014 

Hoe het er echt aan toe kan gaan in een GGZ instelling!

Het is avond en een groep dames zitten aan de lange licht bruine tafel. 

Er worden spelletjes gedaan een beetje gelachen sommige spelletjes gaan er serieus aan toe. 

'Van mij win je niet snel' !! zegt een vrouw die diverse Rummikub stenen op tafel legt. De vrouw heeft al diverse potjes van mij gewonnen, haar focus ligt extreem op het winnen!. Ik ben blij dat het avond is er heerst 'redelijke' rust op de groep. Onze 'leider" is er even niet vanavond!  Onze leider is gewoon een groepsgenoot met veel macht! Ze krijgt ze de beste plekjes aan tafel, de beste plekjes bij therapie en ook nog de meeste 'schouderklopjes' & beloningen van iedereen (zelfs van de therapeuten). 

Iedereen wil bij haar in een positief daglicht staan.. 

Ik vind haar een 'schijnheilige' heks en heb het haar ook diverse keren laten merken. Helaas bracht het mij niet veel goeds ' mevrouw komt overal mee weg en ik ben steeds de gebeten hond. De groep zwijgt als ze mijn kommetje met yoghurt om mikt of mij glas. Op mijn plek gaat zitten aan tafel of mijn naam bij een rot klusje schrijft op het rooster. 

De groep kijkt de andere kant op als ze met haar maatje mijn 'harde werken' bij creatieve therapie totaal afkraakt. 

De therapeut zag niet dat ik  een halve nacht doorbracht onder de kapstokken in de garderobe omdat mevrouw met haar maatjes mij van de afdeling had gejaagd. 

Ik gaf niet toe.. ik slaap nog liever buiten dan me te voegen aan die 'heks' 

Toen ze 2 weken voor mij de afdeling mocht verlaten hing ik de vlag uit. 

Helaas er staat altijd weer een nieuwe leider op en dit keer was ik dat!